úterý 26. června 2012

Saigon Flying Orchestra

Tak jsem začal po letech zase hrát v kapele. Právě jsem se vrátil ze zkoušky. Tedy rád bych to nazýval kapelou, ale zatím z toho trošku rozpačitý. Co to tak asi obnáší hrát ve Vietnamské kapele?

Zkouška 1

... se nekonala, protože basista nakonec nemohl přijít. Sešli jsme se alespoň na kafi, abychom nad youtube probrali repertoir apod, ale za hlavou nám neustále řvala hudební kulisa, tak se toho moc probrat nepovedlo (mimochodem, ještě jsem v Saigonu nenašel vietnamskou kavárnu, kde by bylo ticho, případně hudba hrála decentně potichu na pozadí. Uznávám už jsem to tak trochu vzdal). Ale udělal jsem seznam věcí na kterých jsme se dohodli, že nazkoušíme, aby každý přišel napříště připraven.

Zkouška 2

Byla 2x odložena na jiný den a potřetí posunuta o hodinu ze 7 na 8, protože basista jinak nemohl. V 7:15 když jsem vyrážel na motorce ke zkušebně začalo brutálně pršet. Brutálně znamená, že jsem byl i pod pláštěnkou za 3 minuty durch a cesta trvala asi 25 minut. Na domluveném místě nikdo nebyl a pak mě navigovaly v té brutální bouřce lámanou angličtinou po telefonu, na jiné místo. Neumím zde vysvětlit jak těžké je v takové situaci najít ulici jejíž vietnamský název neudržím ve hlavě ani 20 vteřin bez mapy ... něco jako "jeď rovně po ..blabla bla, pak zatoč do bla bla bla (doleva nebo doprava?), tam uvidíš bla bla .. potom zahni do bla bla ... no to už najdeš ..." Nějakým zázrakem jsme se potkali, ale já byl na kost promoklý. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych hrál jen v mokrých spodkách :-) Za to, že jsme zmokli, pochopitelně může basista, protože kvůli němu se zkouška posouvala o hodinu, jinak jsme byli v suchu. Ironií osudu je, na zkoušku nedorazil, ale poslal SMS že nedorazí, protože prý hodně prší...

Zkouška 3

Basista se pokouší naučit skladby podle textu a akordů na papíře. Pro změnu, bubeník nedorazil, netuším proč ...

Jak asi začínali Beatles? Znali bychom Giai điệu Bọ cánh cứng kdyby zkoušeli v Saigonu? (Mimochodem ve Vietnamu Beatles moc lidí nezná, to spíš pochodíte s Back Street Boys)

Nevím kdy bude zkouška 4, netuším kdo tentokrát nedorazí. Možná je teď řada na mě?

Update: Na základě četných žádostí a komentářů z posledních postů, bych sem opravdu rád dal fotku kapely, abyste mi věřili, jenže ... když my jsem se ještě všichni nikdy nesešli ... :-P

4 komentáře:

  1. Tak bude stačit youtube záznam nějaké vaší hitovky ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. koukám, že pobyt ve Vietnamu Tě bude stát ještě hodně nervů :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Šéfe, klobouk dolů a držím palce! Budete mít vlastní tvorbu nebo budete přehrávat? A na co vlastně hraješ a jakej styl to bude??

    ...to mi připomíná anketu na jednom serveru:

    Jakou hudbu posloucháš:
    a)trash metal
    b)black metal
    c)death metal
    d)jiný metal

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to se fakt těším na pokračování :). Vietnam bude svérázná země, dostalo se mi do ruky povídání čecha, který má za manželku Vietnamku a popisoval strasti porodu ve Vietnamu. Zažít bych to fakt nechtěl.

    OdpovědětVymazat