pondělí 28. ledna 2013

Z dopravy

Několik pozoruhodných událostí posledních dní.

  • Vyřizování Vietnamského řidičského průkazu: Úřednice s klidem ve tváři mi řekla, že za A) pro větší kubaturu si musím motorku nejdřív koupit a za B) i když ty papíry mít nebudu, tak to vůbec nevadí, tak mám prostě jezdit opatrně aby mě policie nestavěla. Jaká to cenná rada.
  • Minulý čtvrtek jsem si konečně vyzvedl z úřadu vietnamský řídičák. Asi jsem vyměknul. 2 roky o tom jen mluvím ale jinak tu jezdím bez papírů a teď tohle. Né že bych ho plánoval silniční kontrole kdy ukázat  (TODO: sem by se hodil odkaz jak jsem školil policii česky, ale ještě to není dopsaný)-: , ale může se zatraceně hodit až mi zas budou skákat malé děti na kolech pod kola moje (pojistka:ANO, vězení: NE)
  • V pondělí jsem zase nezastavil a ujel policii. Prostě pojedu vlevo v pruhu pro auta, je tam méně motorek a cítím se tam bezpečněji. Ne a ne a ne. Bezpečnost především, jsem ve Vietnamu!
  • Zvláštní je, že ujet polici už mě tak vnitřně nenaplňuje jako dříve :-( Něco je špatně. Je to tím, že už mám papíry a tudíž řídím legálně? Moment, před pár měsíci mi propadlo pojištění na motorku. No, to už je lepší ...
  • Ten samý den se mi naskytl následující pohled. Nebylo to snadné ulovit jednou rukou ovládajíce motorku a jednou můj polofunkční lagujicí HTC. Viděl jsem přepravovat na motorce ledasco, nicméně většinou seděla živá zvířata na sedadle, nikoliv na výfuku...

Kozy na Vietnamské motorce
K tomu musím dodat už jen následující. V civilizovaném světě jezdí kozy obráceně.

2 komentáře:

  1. :-DDD Tak to je naprosto výborný. Policii nezastavovat a ještě ti to doporučí paní na úřadě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten tvůj snímek mi připomenul jinou fotku, myslím že z Indie - bylo to nazvané "Energia sbalená na cesty" :)

    OdpovědětVymazat